Psycholoog Rotterdam
telefoonnummer psycholoog rotterdam 06 - 4207 9191
e-mailadres psycholoog rotterdam info@rotterdampsycholoog.com
Psycholoog aan de Aper Bouwmankade 25 te Rotterdam Aper Bouwmankade 25, Rotterdam
psycholoog Rotterdam

Mijn blog over psychologie en aanverwante zaken

Hieronder vind je een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.

18 Jul 2017 - De Nix
Hoop
The world book of hope
De bron van succes, kracht en geluk

Leo Bormans (red.)
365 pagina's

Uitgeverij Lannoo
Gent, 2015
ISBN 978401423601
€ 24,99

De TED talk van Leo Bormans haalde de hoogste score ooit : 8, 4 .
Wie is Leo Bormans? Een bevlogen, belezen, inspirerend persoon die de wereld rondreist als ambassadeur van zijn stichting Happiness & Quality of Life. Hij adviseert regeringen, organisaties, managers en onderwijsinstellingen.
Als inspirator gaf hij bijvoorbeeld alle wereldleiders zijn boeken kado, met de vraag ' geluk en levenskwaliteit' op de politieke agenda te zetten.
Leo Bormans, auteur van de bestsellers Geluk ( The world book of happiness) en Liefde ( the world book of love), voltooit nu het laatste boek uit deze trilogie : Hoop ( The world book of hope).

Geluk is onze drijfveer, onze opperste emotie is Liefde. En Hoop? Dat is de motor van ons handelen.

Hoop, the world book of Hope ( ook in de Nederlandse vertaling is dit de titel ) is het sluitstuk van de indrukwekkende Magnus opus, de trilogie die begon met Geluk, the world book of Happiness en Liefde, the world book of Love.
In dit boek delen 100 topwetenschappers hun expertise op dit domein. Hoopvolle mensen ontdekken steeds nieuwe wegen en blijven op een bijzondere manier eigenaar van hun handelen. Het is een vaardigheid die wij allemaal kunnen leren.

Wat een schitterend uitgevoerd, mooi geïllustreerd, vrolijk boek. Vol lezenswaardige hoofdstukken, divers en inspirerend.
De mechanismen en de brandstof van hoop wordt toegelicht door onderzoekers, met tien voorbeelden van hoopgevende projecten, en ervaringsdeskundigen die over hun werk vertellen. Zoals de psycholoog in de gevangenis, Phil Magaletta, formuleert dat hoop voor gedetineerden kan zijn : het leren kennen van hun binnenwereld en zelfbeschikking over hoe zij in zichzelf denken.
Hoop heeft met dankbaarheid te maken, stelt professor Alex Wood. De tijdslijn verleden, heden toekomst stuurt ons leven. Met dankbaarheid leren kijken, geeft ons een positievere hoopvollere blik naar de toekomst.
Elke tekstuele bijdrage is ca drie pagina's. Mooie fotografie en ' sleutels' ( tips) geven de inhoud extra waarde.

Leo Bormans heeft een Master in Talen en Wijsbegeerte, is een veelgevraagd key note spreker , journalist, schrijver en inspirator
Kijk eens naar zijn werk, als het buiten regent en je geluk, hoop of liefde kunt gebruiken.
Geplaatst op 23 Dec 2015 door Susan


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende >>

NVPA-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Avondafspraken mogelijk

Heeft u nog vragen?
psycholoog rotterdam contact
Ik ben aangesloten bij:
Nederlandse Vereniging Psychologen en Agogen RBCZ

Nederlandse Associatie voor Psychotherapie NBVH
Deel mijn website:
deel rotterdampsycholoog.com op social media