Psycholoog Rotterdam
telefoonnummer psycholoog rotterdam 06 - 4207 9191
e-mailadres psycholoog rotterdam info@rotterdampsycholoog.com
Psycholoog aan de Aper Bouwmankade 25 te Rotterdam Aper Bouwmankade 25, Rotterdam
psycholoog Rotterdam

Mijn blog over psychologie en aanverwante zaken

Hieronder vind je een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.

18 Jul 2017 - De Nix
Jan de Cock
Hotel Pardon
Wereldverhalen over verzoening

Uitgeverij Lannoo, 2014
IBSN 978401421836
19,95 euro

Soms lees je een boek dat wel heel anders is, zoals Hotel Pardon.

Jan de Cock werd wel ' tralietrotter' genoemd: hij verbleef lange tijd in gevangenissen over de hele wereld waar hij gevangenen interviewde en beter leerde kennen. Hij is de bezieler van Within Without Walls, een organisatie die de dialoog tussen gevangenen, slachtoffers en andere burgers in de maatschappij op gang wil brengen.
Tien jaar laten richt deze journalist zich op slachtoffers en nabestaanden van misdaden die er soms in zijn geslaagd zich te verzoenen met de daders.
Jan spreekt met ouders van kinderen die werden gedood door Anders Breivik, of door de jonge schutter op een Canadese school. Met knappe weduwen van 9/11, Joodse en Palestijnse ouders die sinds de dood van hun kinderen samen streven naar een oplossing van hun ( landen) conflict . Van personen betrokken bij de genocide in Rwanda tot en met de weduwe van GerritJan Heijn: de Cock speurt alle windsteken af om te luisteren naar verhalen vol leed. Hij beschrijft de worsteling dat na onrecht en verdriet , oog om oog tand om tand niet werkt, maar verzoening wel.

De layout is persoonlijk: elke hoofdpersoon krijgt een kleur toebedeeld, passend bij details van het betreffende verhaal. Elke ontmoeting begint met de feiten van de gruwelijke gebeurtenis. Dan de persoonlijke observaties en vragen van de auteur. Handgeschreven briefjes, gedichten, foto's en dergelijke maken het boek bijzonder.
Ook een mooi extra is de vraag - aan alle geïnterviewden gesteld- wat hun balsem was. Wat hielp hun, in de diepste dalen ?

Dit boek kon ik niet in een keer lezen. Steeds las ik er weer een of twee verhalen ( gebeurtenissen) uit . Dan was ik weer aan mijn tax. De persoonlijke geschiedenissen en de beschrijvingen van de hoofdpersoon en diens entourage zorgen ervoor dat het boek. ' dicht op de huid zit'.

Het is een indrukwekkende inhoud met een opbeurende nasmaak.
Geplaatst op 23 Dec 2015 door Susan


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende >>

NVPA-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Avondafspraken mogelijk

Heeft u nog vragen?
psycholoog rotterdam contact
Ik ben aangesloten bij:
Nederlandse Vereniging Psychologen en Agogen RBCZ

Nederlandse Associatie voor Psychotherapie NBVH
Deel mijn website:
deel rotterdampsycholoog.com op social media